Rólunk

Szövevényes kis történetünk

Garázsból indultunk, ahogy azt kell

A Goodwill-Trade a semmiből alakult, egészen egy szemvillanás alatt. 1993-ban azzal a céllal léptünk be egy hajdúböszörményi ügyvédi iroda ajtaján, hogy egyedi célgépeket akarunk tervezni és gyártani. Mármint cégszerűen. Voltak akkoriban is gépek és akadtak köztük jó gépek is. Bennünket azonban az fűtött, hogy ilyet mi is tudnánk csinálni.

Úgy szedtük magunkra tapasztalatot, mint a mágnes a vasreszeléket. Nagyon gyorsan. Az évek alatt egyre több váratlan dologgal, nehézséggel találkoztunk, amit mi mindig megoldandó feladatként kezeltünk. Úgy voltunk vele, hogy jó, akkor most ezt kell megugranunk.

A kis garázscégünk 4 fővel a fedélzetén, bérmunkában gyártott gépeket és szervizelt vákuumszivattyúkat a General Electric hazai gyárai számára. Biztos, hogy a csillagok állása is kellett hozzá, de az ezredfordulóra már egy saját gyártóüzemmel is büszkélkedhettünk. Mindeközben a csapatlétszám is megugrott és már ott tartottunk, hogy 22 főre kell teríteni az évzáró bulin a marhapörkölthöz.

Szabadalommal a farzsebben

A szakma iránti tisztelet és elhivatottság nem csak az üzleti eredményben látszódott meg. 2005-re, már két szabadalmi bejegyzés is fűződött hozzánk és így a Goodwill-Trade nevéhez. Megszereztük a héliumos tömörségvizsgáló berendezés szabadalmi oltalmát.

A végtelenbe és tovább

Amikor azt hittük, hogy ennél magasabbra már nem juthatunk, akkor jött a hír, hogy az új úti cél az alkatrészekkel, a Galaxis. Szükségünk is volt egy útikalauzra, mert addig csak a hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdő termálvizében éltük át a súlytalanságot.

A cégünk alapítója és ügyvezetője, Oláh György már pár évtizeddel ezelőtt elkezdett szoros kapcsolatot kialakítani a Magyarországon lévő anyagtudományi, űrkutatási kutatóhelyekkel. 2009-ben pedig fel is kértek, hogy legyünk beszállítói egy nagyszabású űrprojektben. Elképesztő büszkeség volt ez számunkra. Ma is izgalmas belegondolni, hogy a mi kezeink közül kikerült alkatrészekkel kísérletet végeztek a Nemzetközi Űrállomáson.

Azóta több űrprojektünk is volt már. A legbüszkébbek arra vagyunk amit az, Admatis Kft-vel együtt hoztunk létre, a Sentinel-1 és Sentinel-2 műholdak alkatrészeire. A közös kutatás-fejlesztési projekt keretében egy speciális gyártástechnológia is kifejlesztésre került. Az általunk gyártott alkatrészek jelenleg is ott keringenek az űrben és teljesítik feladatukat.

A 2019-ben fellövésre került a CHEOPS műholdon a műhold termikus alkatrészeit védő radiátor került ki a Goodwill-Trade Kft. gyártóüzeméből.

Az űrbe való vertikális terjeszkedés után, horizontálisan is bővülni kezdtünk. Az exporttevékenységünk mára számos európai országra kiterjed, többek között Luxembourg, Hollandia, Németország és Franciaország van a partneri listánkon. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem figyeltünk volna befelé is.

Hosszú távra tervezve

A folyamatos fejlődés és fejlesztés hívei vagyunk. Mára eljutottunk oda, hogy saját 3D-s koordináta mérőgéppel és karos mérőgéppel felszerelt mérőlaborunk van, ahol mikron pontos méréseket tudunk végrehajtani. A gépekkel együtt a vállalatirányítási rendszerünk is fejlődött, biztosítva a rendelések és a gyártás nyomkövethetőségét, a munkatársak munkájának összehangolását.
Legnagyobb vevőinkkel a kezdetek óta, folyamatosan együttműködünk, ami talán jól mutatja, hogy hogyan bánunk a partnereinkkel, ügyfeleinkkel. Nincs ebben nagy titok. Azt adjuk, amit mi is elvárnánk fordított helyzetben.

Szívmelengető

2015-ben Innovációs díjat kaptunk a Hajdú-Bihar megyei Iparkamarától, az űriparban használt műholdalkatrészek gyártási technológiájának kifejlesztéséért. Pár évre rá pedig a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. számára készítettünk egy vákuumkályha rendszert, amivel elismerésben is részesültünk a Magyar Innovációs Nagydíjon.
Egy saját kézzel elkészített alkatrész vagy célgép olyan, mint a borásznak egy palack nemes bor. Kezébe foghatja, nézegetheti, elmerenghet rajta. Majd tovább adja, hogy máshol tegyen jó szolgálatot. Büszkék vagyunk arra, amit elértünk, és izgatottak, hogy újabb szakmai kihívásokban mérkőzhessünk meg.

Hogyan működünk?

Egy családként megyünk előre

A kollégáink jellemzően 10 éve nálunk dolgoznak, de a szakmai kemény mag az indulás óta velünk tart, ami mára több, mint 25 évet ölel fel. Igazi családi vállalkozásként működünk és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy két gépészmérnökünk is rendelkezik nemzetközi szabadalmi oltalommal védett szabadalommal.

Oláhné Szekeres Nóra,
értékesítési menedzser
Oláh Attila,
ügyvezető igazgató
Oláh György,
műszaki vezető

Emberséges együttműködésekkel

Beszállítói hálózatunkban a stratégiai együttműködésekre fókuszálunk. Legtöbbjükkel évek óta dolgozunk együtt. Elengedhetetlen, hogy tudjuk, bármi is történik, a beszállítóink mindig azt a minőséget és határidőt fogják tartani, amit mi is képviselünk a vevőink felé.

Nem árulunk zsákbamacskát

Ha úgy látjuk, hogy valamit nem tudnánk a kért határidőre megcsinálni, akkor azt már az ajánlat adáskor nyíltan közöljük. Ugyanakkor elmondjuk azt is, hogy mikorra tudnánk biztosan vállalni a projektet.

Kérje árajánlatunkat

Több, mint 25 éves múltunk van az alkatrész- és gépgyártás területén, de minden új projektbe úgy vágunk bele, hogy a legmagasabb színvonalú műszaki megoldásokat adjuk. Az a célunk, hogy egyaránt büszkék lehessünk a kézzel fogható végeredményre.

Ajánlatkérés
Szechenyi_logo