Autóipar

Az autóipar Magyarország gazdaságának egyik húzóágazata. Főleg, ha belevesszük a hozzájuk kapcsolódó járműipari beszállítókat is, mint például a Bosch csoportot, a Denso-t, a Jabil-t és debreceni FAG vállalatot.

Az autóipar egy folyamatos innovációként van jelen az életünkben. Újabb és újabb modellek kerülnek kifejlesztésre, új technológiák jelennek meg, amelyeket nagy darabszámban le is kell gyártaniuk. Az autóipari gyártóknak ilyenkor két lehetőségük van. Vagy új berendezésekkel szolgálják ki az új igényeket, vagy a meglévő gyártósort alakítják át. Mindkét út irgalmatlanul energiaigényes, ráadásul közben a minőség nem csorbulhat. Az autóiparnak legyártott alkatrészeket szigorú teszteknek és minősítéseknek vetik alá, hiszen senki sem akar hibás alkatrész miatt termékvisszahívást eszközölni.

Mi, elsősorban célberendezésekkel vagyunk jelen ebben a szektorban, de keressük az alkatrész beszállításra is a lehetőséget. Jelenleg is van olyan partnerünk, akinek gyártott alkatrészt szállítunk be közepes szériában. Cégünk gyártást szervező munkatársai és az autóipari alkatrész gyártásával foglalkozó munkatársak, az autóipari szabvány (IATF 16949:2016) követelményeit bemutató képzésen is részt vettek.

Autóipari referenciáink

A működésünk kezdetén a GE-nek, a térség egyik meghatározó autólámpa gyártó és beszállítójának dolgoztunk. Legfőképpen a H1 és H7-es izzók teszteléséhez gyártottunk berendezéseket.
Később kerestük a kapcsolatot a Magyarországra betelepülő hasonló cégekkel, felkínálva mérnöki és gyártó szolgáltatásunkat a célberendezések gyártása terén.
Mára hosszúra nyúlik az autóipari partnereink sora. A Denso-nak szállítottunk tesztelő és minősítő berendezést, a Bosch-nak befogó készüléket, illetve gyártósoron használt célberendezést. A Jabil számára is gyártottunk már, többek között gyártósori összeszerelő állomást.

Hogyan dolgozunk?

Az autóiparban nem kérnek sokat. Csupán tűpontos, határidőre szállított, nagy mennyiségű, profi alkatrészeket. Szerencsére az űriparban szerzett tapasztalatok sokat segítettek minket.

A berendezések tervezése, gyártása során megtapasztaltuk, hogy mennyire kulcsfontosságú a projektek pontos ütemezése, a tervezés során figyelembe veendő szempontok meghatározása vagy éppen a műveletek sorrendjének egzakt meghatározása, netán a gép integrálása a telepítés helyén működő vállalatirányítási rendszerbe.

Fel kellett nőnünk ehhez a feladathoz, de mára bátran mondhatjuk, hogy elértük azt a bizonyos lécet. Az eddig megszerzett tapasztalatokkal magabiztosan vágunk bele, az újabb és újabb tervezési, gyártási feladatokba a gépészmérnök, villamosmérnök és szoftveres kollégákból álló csapatunkkal.

Technológiáink:

Magas műszaki színvonalú gyártói és mérnöki szolgáltatásokat nyújtunk vevőink számára.
Technológiánk közül sok házon belül elérhető és az évek során széles körű, megbízható beszállítói kört is felépítettünk annak érdekében, hogy a lehető legszéleskörűbb szolgáltatást tudjuk nyújtani vevőink számára.

 • CNC marás: rendelkezésre áll több darab 3 tengelyes megmunkálóközpont. Szükség esetén lehetőség van 4 tengelyes megmunkálásra is. Megmunkálható mérettartomány műhelyünkben: 1600x800x800 mm
 • CNC esztergálás: rendelkezésre áll 2 db CNC eszterga, Ø 320 mm és 800 mm-es csúcstávolsággal és
 • Huzalszikra megmunkálás: SODIC VL600Q típusú huzalszikra megmunkáló berendezés, 600x400x270 mm-es mérettartománnyal és ±2 μm pontosságal
 • CNC köszörülés: köszörülés 600x300x300 mm-es tartományban
 • Hegesztés: minősített hegesztő áll rendelkezésre TIG/MIG/MAG eljárásokra. VT2/PT2 minősített szakértő elérhető az elkészült varratok minősítésére.
 • Forrasztás
 • Gravírozás: rendelkezésre áll lézergravírozó berendezés az alkatrészek hatékony és pontos felíratozására.
 • Menetfúrás: menetfúró gépekkel történik
 • 3D-s mérőlabor: Microservice típusú 3D koordináta mérőgép az alkatrészek mérésére. Mérési jegyzőkönyvek készítése.
 • Karos mérőgép: KREON ACE 6 tengelyes mérőkar 2,5 méteres mérőtávolságig.
 • Vákuumszivattyú felújítás, szervízelés, javítás: nagy tapasztalattal rendelkezünk vákuumszivattyúk felújítása, javítása terén.
 • Héliumos tömörségvizsgálat: alkatrészek tömörség vizsgálata héliumos tömörségvizsgáló készülékkel.
 • Flow test: áramlás vizsgálat
 • Barnítás: alkatrészek barnítását szabvány szerint el tudjuk végzeni telephelyünkön.
 • Festés: alkatrészek kézzel történő festése kapott előírások szerint.

Kérje árajánlatunkat

Több, mint 25 éves múltunk van az alkatrész- és gépgyártás területén, de minden új projektbe úgy vágunk bele, hogy a legmagasabb színvonalú műszaki megoldásokat adjuk. Az a célunk, hogy egyaránt büszkék lehessünk a kézzel fogható végeredményre.

Ajánlatkérés
Szechenyi_logo